hits

5 HOTELS I WANT TO VISIT

 • 23.06.2017, 10:28

Jeg elsker å reise og oppleve nye steder, og med det følger også interessen over å finne særegne hoteller å teste ut. I det siste har jeg kommet over så utrolig mange fine, som på hver sin måte er unike og spesielle. Nesten umulig å plukke ut bare 5, når det finnes så mange fine, men her er i hvert fall de som stakk seg mest ut denne gang. 

1. KAKSLAUTTANEN ARTIC RESORT EAST VILLAGE - FINLAND 


Kom over disse igloene på pinterest, og tenkte med en gang at DIT MÅ JEG DRA! Tenk såå utrolig digg å kunne ligge "under åpen himmel" å se på nordlyset??  

2. KATIKIES HOTEL, SANTORINI, HELLAS 


Jeg har vært i Santorini én gang før, men da var jeg der bare 2 netter før jeg dro videre på øyhopping, så valget av hotell ble litt tilfeldig. Neste gang jeg drar, blir nok dette hotellet et alternativ. Elsker den hvite, greske stilen, og utsikten setter virkelig prikken over i´en. 

3. HOTEL VILLA HONEGG, SVEITS 


Sveits har alltid fasinert meg, og da jeg kom over dette hotellet ble jeg enda mer forelska i landet. Virkelig idyllisk og fint. 


4. RAYAVADEE KRABI, THAILAND


!!!! Thailand. Say no more. Dit må jeg dra en gang. 

5.  ALILA VILLAS ULUWATU, BALI 


Arkitekturen, stilen og utsikten. Sååå fint! 

 

Hvor ville du dratt??  
 

ROADTRIP 2017

 • 20.06.2017, 20:59

Sorry for sen oppdatering, men de siste dagene etter at jeg kom hjem har jeg bare gått rundt å surra og vært en lat potet. For meg tar det minst en uke å orke å pakke ut alt, få ting på stell igjen å komme i hverdagslige rutinger etter at jeg har vært på ferie. Jeg trenger med andre ord en myk overgang fra vacay til hverdagsliv. Anyways, jeg har fått gjort NOE produktivt siden jeg kom hjem, og det er å fått surra sammen en video fra turen vår!!Husk å sett på full HD;)) 

BALSAM FOR SJELEN

 • 13.06.2017, 11:09

  

             

    


- Bildedryss fra Kragerø Resort-

As you can see, var det absolutt ikke feil å ta ei natt i Kragerø for å lade batteriene. Sørlandet har vist seg fra sin beste side med sol, varmegrader og syden vibes. Vi har med andre ord kost oss masse, og jeg skulle ønske vi kunne blitt noen dager til.

Hvis noen er på leit etter et bra spahotell, anbefaler jeg Kragerø Resort. Treningssenter, spa, restaurant, bar, golfbane og basseng på en og samme plass. Can it get better? nah. 

Takk for nå Kragerø, du har vært veldig fin 

TOP 6 TRAVEL DESTINATIONS

 • 16.05.2017, 13:07

1. CAPE TOWN 

2. DUBAI 3. BORA BORA 
4. WILLEMSTAD, CURACAO 

5. PHUKET - THAILAND 

6. HAWAII        Alle plassene ser helt fantastiske ut på hvert sitt vis, og jeg gleder meg til jeg etter hvert kan krysse de av på lista!! 

Hvor ville du reist om du hadde mulighet? 

SOON: OSLO

 • 07.05.2017, 15:31

Hei!

Nå sitter jeg på Værnes og venter på flyet mitt videre til Oslo, hvor jeg skal tilbringe den neste uken. Startet reisa klokken 10.00 hjemmefra da flyet fra Brønnøysund skulle gå 13.25. Dette er faktisk første gang jeg flyr fra Brønnøysund og typisk nok er det første jeg møter når jeg kommer inn døra, en avgangstavle med ordet "canceled" ved mitt fly. Jeg så med engang for meg en 8 timers busstur til Trondheim, UTEN øreplugger, som jeg selvfølgelig hadde glemt!! Fikk så beskjed om at alle andre fly var fullbooket så at bussturen jeg hadde sett for meg så ut til å bli en realitet. Du kan si stressnivået og sinne mitt bygde seg opp, haha. Heldigviiiiis fikk de tak i et fly fra Mosjøen, som hadde plass til alle oss fra Brønnøysund, så da ble det ny avgang bare en halvtime etter planen, og jeg kunne deretter senke skuldrene igjen. Nå skal jeg bruke ventetiden her på å lese litt, siden eksamen er like rundt hjørnet, ææhæ. Kommer derfor til å være fraværende på bloggfronten den kommende uka. #Skippertaksmenneske 


 

LA - SNAPVIDEO

 • 29.04.2017, 18:50
<3<3<3

LA LIFE

 • 28.04.2017, 23:15

Da er jeg kommet hjem igjen etter en lang reise. Veldig blandede følelser angående hjemkomsten, da jeg har det så utrolig fint i Los Angeles. Hver gang jeg drar nedover føles det ut som jeg bor der igjen, og det er alltid like vemodig å reise der i fra. Jeg lever liksom i en surrealistisk lykkeboble der nede, som om det ikke finnes noen problemer, eller bekymringer her i livet. Anyways, reality calls, og enten man vil det eller ei må man tilbake til hverdagen igjen. Siden jeg bare var der nede i 1 uke, noe som i utgangspunktet er alt for lite, har det ikke blitt tid til så mye blogging. Jeg har heldigvis fått lagt ut en del bilder, og ofte sier bilder mer enn tusen ord, så det får holde på denne reisa. Ikke alt egner seg å legge ut på bloggen heller, haha. Jeg tenker jeg peiser på med litt flere bilder, så dere får se hvor fint jeg har hatt det ♥♥♥
 I morgen kommer en liten snapvideo fra uka! 

SANTA MONICA

 • 26.04.2017, 04:26

          Love this place. Never want to leave :( 

MORNING HIKE

 • 22.04.2017, 06:13

I dag sto vi opp 05.00 for å dra på morgen hike. Jet lagen sitter fortsatt i kroppen, så føltes ikke så tidlig som det var, haha. Syntes uansett det er best å dra å hike tidlig på morningen så det slipper å bli så sykt varmt. I tillegg fikk vi sett soloppgangen på vei inn mot byen, så totally worth it. Utsikten fra Hollywood-skiltet er bare såå fiiiin, og jeg kjenner jeg blir mer og mer forelska i denne byen for hver gang jeg står å nyter utsikten fra toppen. 

   

 
This view♥♥♥♥♥♥♥♥

Nå er vi på vei ut på byen, og jeg gleder meg sånn til å endelig feste i LA igjen!! 

JEG REISER TIL LOS ANGELES IGJEN

 • 08.04.2017, 20:05

HOLY MOLY. Det tok ikke lang tid etter at jeg posta forrige innlegg om LA før en venninne spurte om vi ikke skulle dra nedover igjen. Jeg tenkte bare shit are you serious?? Turte ikke si no til mamma og pappa før jeg bestilte, i frykt for at de skulle overtale meg til å spare penger, haha. Det tok med andre ord ikke lang tid før jeg sa ja og både billetter og leilighet var i boks. Vi reiser nedover allerede 18.april og jeg har skikkelig sommerfugler i magen. Tror ikke det helt har gått opp for meg hvor jeg befinner meg om bare 10 dager!?? 
 - CAN´T WAIT TO SEE YOU AGAIN CITY OF ANGELS  - 

FOR ET SAVN

 • 04.04.2017, 18:33

Where to start? Los Angeles. Faen for en by, og faen for noen folk. Dette kapittelet, er et av de beste, fineste, og mest lærerike i livet mitt så langt. Som tidligere nevnt satt jeg og så igjennom gamle bilder i forrige uke, og kom derfor også over alle mappene fra LA. Siden jeg lagde et tb innlegg fra NZ, kunne jeg jo ikke la være å lage et for yndlings byen min også. Til dere lesere som ikke har fått det med seg, høsten 2015 studerte jeg et semester i LA, hvor jeg rett og slett hadde det drit fett, på alle mulige måter. Lærte så utrolig mye om meg selv og verden rundt meg, og kan nå se tilbake på minner jeg absolutt ikke kunne vært foruten. Her kommer et aldri så lite bildedryss, fordi jeg savner det veldig akkurat nå, og fordi jeg har lyst til å vise dere hvor dere burde reise på ferie neste gang, hihi. 
 Hvis noen har noen spørsmål ang LA, feel free to ask. 

♥♥♥

 

POST TRAVEL DEPRESSION

 • 02.04.2017, 12:10

I dag er en slik dag hvor jeg bare har lyst til å pakke kofferten, bestille en tilfeldig flybillett og reise ut i verden. Se og oppleve. Skape nye minner å hente inspirasjon. En slik dag hvor jeg sitter å ser over alle bildene fra tidligere reiser, og kjenner at jeg begynner å få mark i rumpa. Kom over bildene fra fjorårets reise til Fiji og New Zealand og bare må dele noen med dere. Savner den fine naturen og alle road trippene..

     

   

          ´

♥♥♥♥♥♥

SCHOOL DAY, POOL DAY

 • 14.03.2017, 13:04

Det beste med at jeg fortiden går på nettstudier er at jeg kan velge når jeg vil studere og best av alt, hvor jeg vil studere. I dag ble det ved bassenget hvor jeg vekslet på lesing og avslapning. Med andre ord en ganske så innafor "skoledag". Nå er jeg på vei ut døra for å få gjort unna en treningsøkt, noe jeg har nedprioritert i ferien.. Siden jeg hadde ei økt første dagen, tenkte jeg at jeg i hvert fall skulle være såpass fink at jeg avsluttet ferien med ei økt også, haha. Ferie er ferie si. Får ta igjen tapt trening når jeg kommer hjem tenker jeg. Reiser som sagt tilbake til Norge klokken 09.00 i morgen. Kjipt å dra fra GC og varmen, men kjenner det skal bli godt å komme tilbake til hverdagslige rutiner. Har vert borte i til sammen 3 uker nå, så skal bli godt å komme hjem til familien igjen. ♥♥♥

BILDER FRA GÅRSDAGENS FJELLTUR

 • 13.03.2017, 16:49

   

What a beautiful day<3

Det var over 30 grader i går, så ved å gå flere km i fjellet fikk jeg med andre ord svetta litt og kjenner jeg er litt støl i kroppen i dag. Har derfor ligget som et slakt i sola fra jeg sto opp og til nå, noe som har resultert i at jeg ser ut som en stekt tomat.. Jaja, satser på at det blir brunt etterhvert.

Håper alle har en fin mandag! Ny uke, nye muligheter ;) 

BÅTTUR

 • 10.03.2017, 01:54

I dag dro fammen på båttur til et sted som heter Porto Mogan, hvor vi ofte bruker å reise når vi er her på GC. Det var som alltid super koselig, og jeg fikk tatt masse fine bilder ♥♥♥

Det har forresten vært 34 grader i skyggen her i dag, noe som etter min mening er litt for mye, i vert fall når man er på tur og ikke har muligheten til å hoppe i bassenget for litt avkjøling. Jeg burde vell strengt talt ikke klage over varmen, når dere hjemme i Norge for øyeblikket sitter å hutrer til minusgrader.. Etter båtturen dro jeg og venninna mi for å ta tatovering. Hvis noen er keen på å se kan jeg legge ut bilde senere? 

I morgen reiser broren min og venninna mi hjem igjen, mens jeg fortsatt skal være noen dager til hos bestemor og bestefar. Satser på å få litt mer farge før jeg vender snuten hjem igjen;) 

Espania

 • 08.03.2017, 18:06


  Bildedryss fra de siste dagene ♥♥♥

HOLA

 • 06.03.2017, 12:19

Har det som forventet, helt fantastisk her nede. Nyter dagene til å slappe av, trene og spise et tonn med mat og godis hver dag. Just as i like it. I dag er planen å bytte ut solsenga med fjelltur! Tenkte bare å stikke innom med en liten update og noen bilder fra leiligheten. 


 

    ♥ 

Bloggesss 

ROAD TRIPPIN´ IN NORWAY

 • 15.02.2017, 15:39

Jeg og venninnen min har bestemt oss for å dra på en aldri så liten roadtrip denne sommeren, noe jeg tror blir skikkelig gøy! Jeg har jo reist en del, men rett og slett sett alt for lite av av mitt eget land. Har gått gjennom litt bilder på pinterest i det siste for å få inspirasjon til hvor vi burde dra, og hallo for et vakkert og variert landet vi bor?? Hvorfor har jeg ikke gjort dette før liksom.

Nå gleder jeg meg som en liten unge til å sette meg i bilen å se og oppleve mer av det Norge har å by på. Foreløpig vet vi bare at vi har lyst til å dra på en del lange fjellturer, ellers blir vi vell å ta ting som det kommer å være litt spontane. 
Vet dere om et sted vi bare må innom? Eller en anbefalt fjelltopp vi må bestige? Blir veldig glad for tips og idéer! 

TRAVEL IS MY THERAPY

 • 31.01.2017, 18:16

Jeg elsker å reise, noe jeg har gjort helt siden jeg var liten, da familien min ofte dro på sydenturer. (mamma og pappa det er nok deres feil at jeg nå reiser så mye, så det hjelper ikke å bli oppgitt) ;)

Etter at jeg ble 18 har reisemålene utvidet seg og jeg har reist til mange nye destinasjoner samt noen gamle som setter seg fast inni hjerterota. Reising er noe jeg virkelig liker, men som også tømmer bankkortet mitt gang på gang. Er det verdt det lurer nok mange på? Svaret mitt er helt klart ja. Ikke bare opplever man nye steder, ting og mennesker, man vokser også utrolig mye som person, finner ut ting om seg selv man kanskje ikke var klar over, og ser ting i nye perspektiv. 

Tenkte jeg nå skulle ta en liten oppdatering på hvilke land jeg har vært i, og hvor jeg anbefaler dere å reise! 

USA

Hvor skal jeg starte? Dette er i hvert fall min favoritt Jeg har vært i LA to ganger. Første gangen var i 2015 hvor jeg bodde der i 4 måneder. Reiste så tilbake på ferie i 2016. Jeg må bare si at jeg elsker alt LA har å by på. Sol, masse shopping, lange strender, hyggelige folk, massevis av kule ting å se på, samt sykt bra uteliv. Jeg kunne snakket om LA i en evighet og nevnt alt jeg virkelig digget med å bo der, men jeg anbefaler dere heller å ta turen nedover. For min del er planen å dra til New York i år, siden jeg aldri har vært der men alltid hatt lyst. Jeg planlegger også å flytte dit senere for å studere, så det blir greit å dra nedover med noen venninner for å bli kjent med byen først. 

FIJI 

Bola! For et fantastisk sted. Jeg var der dog bare i 5 dager, så fikk ikke sett å veldig mye, men jeg kan si så mye som at naturen og befolkningen der gir meg harmoni og lykke langt inni hjerterota. 

NEW ZEALAND

For et variert og vakkert land! Som noen av dere allerede vet tilbragte jeg 3 måneder der i høst, og på den tiden har jeg opplevd såå my fint og gøy. NZ anbefaler jeg virkelig da det har en bit av alt. Det tar dessverre ganske lang tid å reise nedover og flybillettene er også ganske dyre, så jeg vet ikke om jeg blir å reise tilbake.

SPANIA

Jeg har vært utallige mange ganger på Gran Canaria og reiser nedover igjen i mars. Jeg reiser som oftest dit da besteforeldrene mine har en leilighet der. Siden jeg har vært der gjennom hele barndommen min syntes jeg det alltid er like koselig å dra tilbake. Familietid er gull verdt! Ellers har jeg også vært på Mallorca og Tenerife once. 


 

BULGARIA

Jeg har vært én gang i Golden Sands med familien og det var vell i 2009. Siden det er mange år siden, husker jeg ikke så veldig mye annet enn at det var sol, shopping, god mat og masse familiehygge. 

HELLAS

Her har jeg vært 2 ganger, og jeg elsker virkelig Hellas! Sist jeg var der var i 2015 hvor jeg reiste på øyhopping blant mange fantastiske greske øyer, noe jeg virkelig anbefaler dere alle å gjøre. Jeg fikk sett og opplevd så mye fint, og naturen der er virkelig noe for seg selv! amaziiiingENGLAND 

Her har jeg vært 2 ganger, og hvis alt går som planlagt blir det en svipptur innom London igjen i mars. Første gangen var på klassetur i Brighton i 2012. Brighton er en vakker liten kystby bare 1 time unna London. I 2014 reiste jeg på julegaveshopping med noen venninner til London, hvor vi storkoste oss og shoppet til den store gullmedaljen. Vi bodde på hilton hotell, noe jeg virkelig anbefaler videre. Kjempefint og super service. Alt i alt en virkelig fin tur. Husker det var såå koselig med de røde bussene, julelys, julemusikk og mange fine butikker å shoppe i! Er det noe jeg anbefaler for å få litt førjulsstemning så er det å reise til London for å handle julegaver. 

 


DANMARK 

Her har jeg bare vært 1 gang, og det var på shoppingtur med mamma til København i 2012. Shopping, sol og tivoli var stor stas, og jeg skal nok definitivt tilbake en dag.

SVERIGE

Jeg har vell som mange andre vært et par ganger i nabolandet, og jeg kan ikke si annet enn at jeg elsker å kjøpe billig plopp sjokkis og capri-sone<3 Nei, jeg har faktisk ikke vært i Sverige siden jeg ble 20 så hakke fått handla billig alkohol enda;) 

POLEN

I 2015 var jeg i Krakow på klassetur! Masse shopping, superbillig mat og alkohol. Virkelig en utrolig sjarmerende og vakker by! Vi var også å besøkte Auschwitz noe som var en spesiell og lærerik opplevelse. 

TSJEKKIA 

Her var jeg på Herbalife extravaganza i Praha, 2014. Siden jeg bare var der én helg, som for det meste gikk med til å være på seminar og til å spise god mat, fikk jeg ikke sett meg så mye rundt om i byen.  

Alt i alt har jeg da vært i 12 land hvis man teller med Norge. Selv om reising er en stor pengesluker og jeg ofte kommer hjem så og si blakk, føler jeg meg så rik og heldig på mange andre måter. Jeg mener, man får så utrolig mye utbytte av å reise. Alle minnene, opplevelsene og lærdommen man sitter igjen med, gir meg en rikdoms-følelse på så mye viktigere ting enn penger! 

Såå nå lurer jeg bare på hvilket nytt land jeg skal sette på lista! Har du en reise-destinasjon å anbefale meg? :-)  

TRAVEL MOVIE - FIJI/NZ

 • 13.01.2017, 00:18

Bedre sent enn aldri? Jeg har nå redigert sammen filmen fra turen vår og vil med det takke Goxplore for en super reise! 
Har du lyst til å reise på Work & Travel program, som frivillig eller reise jorden rundt? Ta kontakt med goxplore for å skape fantastiske minner for livet!  

 

Travelling; I´ll be back. 

MINE SISTE DAGER I NEW ZEALAND

 • 22.12.2016, 17:11

Hei! Nå sitter jeg på flyplassen og har endelig fått strøm på macen min igjen. Siden sist har vi bodd hjemme hos en Kiwi som tilbydde oss husly da han hørte at vi fortiden reiste rundt i bil. Å gå fra å sove 3 stk i en bil til å bo i et hus med tilgang til gratis dusj, vasking av klær, hot tub og sengeplass takket vi altså ikke nei til! Etter å ha vært der 5 netter reiste vi videre til et sted som heter Taupo. Der brukte vi dagene på å slappe av, sole oss, spise masse digg mat og selvfølgelig en liten shoppingrunde før hjemreise. 

De siste dagene og for å ikke snakke om hele reisa har gått utrolig fort. Nå gjenstår bare en 45 timers reise før jeg er helt hjemme igjen. Trist å dra fra dette vakre landet og mine 2 reisebuddys som skal fortsette eventyret i noen måneder til. Når det er sagt ser jeg virkelig frem til å sove i min egen seng, slippe å bo i en sekk, spise masse god julemat og treffe venner og familie igjen! Reiselysten kommer nok fort snikende igjen etter jul, og jeg gleder meg allerede til å finne ut hvor neste reise går! 

(Dette innlegget skulle vært postet i går, men pga ustabilt nett kommer det ikke før nå) 

 

GOLDEN BAY OG BACKPACKER LIVET

 • 07.12.2016, 08:18

Hei! Nå sitter vi på ferja over til nord-øya igjen. De siste dagene har vi tilbragt i vakre Golden Bay med masse sol, hiking og enda mer vakker natur! Vi har også fått kjenne på følelsen av det "ekte" backpackerlivet da vi har sovet de 4 siste nettene i bil, delvis uten dekning og strøm på mobilen. Vi har heller ikke dusjet på 4 dager (æsj, skriver jeg virkelig dette?) haha. I natt skal vi sove på hostell i hovedstaden Wellington og jeg gleder meg som en liten unge til å sove i en seng og ikke minst til å ta en varm og lang dusj igjen!! 

I morgen tenkte jeg å få gjøre unna litt julegaveshopping + handle liiitt julegaver til meg selv før jeg reiser hjem. Ryggsekken min ser allerede ut som en stappet kjøttpølse, i tillegg til at jeg har ting slengt overalt i bilen.. Jeg tørr med andre ord ikke tenke på hvordan jeg skal få med meg alt hjem igjen, men å kjøpe en ekstra koffert ser jeg ikke bort i fra at jeg må. Jeg lærer meg nok aldri å pakke riktig på utreise.... 

Dagene her nede flyr virkelig avgårde!! Tenk at jeg snart har vært her i 3 måneder?? Foreløpig har vi ikke skaffet oss noen ny jobb, men har fortsatt en del å krysse av på "må gjøre" lista før jeg setter meg på flyet hjem! 

FARM STAY

 • 04.12.2016, 02:321 uke har allerede gått og vi har reist videre fra gården. Tross null wifi og mobil dekning har vi hatt fine dager med nye opplevelser, god mat og fint vær! Jeg håper virkelig sommeren har kommet for å bli, slik at jeg får litt sol på kroppen før jeg vender snuten hjemover om bare 16 dager!!

Nå sitter vi nok en gang på McDonald´s å  søker på jobber. Vi vet for øyeblikket ikke hvor vi skal  eller hva vi blir å gjøre de neste dagene, men ferden går i hvert fall oppover vestkysten mot nord-øya igjen! 

SPONSED BY NISSAN

 • 03.12.2016, 23:54

Tenkte det var på tide å vise alle mine blogglesere bilen vår Molly. En grønn og lekker Nissan Avenir som tar oss med hvor enn vi måtte ønske uten å nøle et sekund. Makan til bil skal en lete lenge etter. For anledningen er vi ikledd fjøsdressen vår som tilfeldigvis også er fra Nissan!

          Bestemmer oss for å ta shooten til et nytt nivå fra taket på bilen... Her lager jeg plutselig en bulk i taket.... Julie slår opp bulken igjen... 

Vi bestemmer oss for å henge delikat fra siden i stedet, kan tross alt ikke risikerer å ødelegge bilen til fordel for en photoshoot... 

 

HOKITIKA GORGE

 • 03.12.2016, 23:17

Siden det endelig ble fint vær, bestemte vi oss for å dra på tur etter morgenfjøset! Turen gikk til Hokitika Gorge som er en turistattraksjon man ikke kan gå glipp av mens man er her. Jeg har aldri sett så blått og fint vann før, og jeg må si jeg blir helt amazed over naturen i dette landet.. 
Sååå fint!! 

(skulle vært postet fredag, men grunnet null wifi kommer det ikke før nå...)

 

WORLD´S BIGGEST SWING

 • 26.11.2016, 04:38

 

Fyttirakkern!!!! Dette gjør jeg nok aldri igjen. Jeg ble svimmel bare av å gå ut på plattformen vi skulle hoppe fra og var egentlig pissredd! Høydeskrekk much for å si det slik. Veldig glad for at jeg turte og at jeg nå kan si at jeg har gjort det, for fy søren for en sjuk opplevelse. 

 

ON THE ROAD AGAIN

 • 26.11.2016, 02:23Nå har vi tatt et litt vemodig farvel til Lumsden Hotel og startet på nok en road trip. 1. stopp var Queenstown og worlds biggest swing!! Jeg er egentlig ikke spesielt glad i høyder, og hadde aldri trodd at jeg frivillig skulle gjøre noe slikt. Nervøs som f, but i did it! Det var helt sjukt, trodde jeg skule dø for real. Film kommer på bloggen asap! Etter QT kjørte vi videre til Mount Cook Nationalpark hvor vi dro på hiking til vakre Tasman Glacier; 
Etter å ha sovet de siste 2 nettene i molly, har vi nå vell fortjent booket oss inn på et hotell i Hokitika. Vi befinner oss fortsatt på sør-øya og i morgen går ferden til vår nye jobb som er på en gård 40 km unna her! 

(Lokal tid, lørdag 14.23) 

MILFORD SOUND

 • 16.11.2016, 11:40

Hei! Her i Lumsden har vi det kjempefint! Har for øyeblikket akkurat inntatt middag etterfulgt av dessert (som vi får hver dag)... De er nesten for gjestfrie her og vi blir rett og slett skjemt bort. Får vell bare nyte det mens man kan tenker jeg:) De to siste dagene har vi vært så heldige å hatt fri, så på mandag benyttet vi derfor muligheten til å dra til Milford Sound på kajakk og hiking tur. Jeg for min del har faktisk aldri prøvd kajakk før, så det var skikkelig gøy og fint! Milford Sound ligger en kjøretur på ca 3 timer unna Lumsden, men med så flott natur skulle jeg nesten ønske den var lengre, haha. 

Siden jeg garantert hadde mistet speilrefleksen i vannet om jeg hadde tatt det med, ble det liggende igjen i bilen mens vi padlet. Heldigvis er Julie mer aktsom og fikk tatt noen bilder med iphonen. Vi var litt uheldige med været da det regnet 4 timer i strekk under hele turen, men fint var det absolutt uansett! Som dere sikkert ser, så storkoser vi oss her nede i dette vakre landet! Likevel har vi ikke glemt hvor hjem er helt enda. I dag sørget vi faktisk for at vi sikkert aldri blir å glemme det heller, haha. 


#Leka4evr:D 

Stay tuned for å se hvor ferden går videre om knapt 1 uke! 

 

NEW PLACE - LUMSDEN

 • 10.11.2016, 00:52Hei! Da har vi reist fra vakre Te Anau til et lite sted kalt Lumsden, bare en time unna. Her skal vi bo og jobbe på et hotell som forøvrig er skikkelig stilig innredet med bar og restaurant i underetasjen. Planen er å være her i 14 dager, men vi har erfart at det ikke alltid går etter planen, så kanskje vi ender opp med å dra tidligere eller være her i 1 måned. Det er det som er så fint med å være backpacker og reise på en working holiday. Du kan så og si gjøre hva du vil, når du vil og hvor du vil! Nå har vi akkurat vasket og ryddet underetasjen og har noen timer fri før restauranten åpner i ettermiddag :-) 

(Lokaltid: Torsdag 12.52)

TE ANAU #NOWIFI

 • 01.11.2016, 04:54Hei! Nå er vi nede i sentrum for å gjøre noen ærend, dra på kino og sist men ikke minst snylte på free wifi slik at vi får oppdatert oss og blogget litt. Det har seg nemlig slik at lodgen vi bor på ligger 40km unna sentrum, hvor vi verken har internett eller mobildekning, noe vi ikke visste før vi kom. Den ligger heldigvis veldig idyllisk til med tilrettelagte turløyper, så selv om det er langt unna sivilisasjon og omverden er det fint å være der for en liten periode. Det er i grunn bare greit å utfordre seg selv litt med en hverdag man normalt sett ikke er vant med. Arbeidsdagene varer i 5 timer, og i gjengjeld får vi kost og losji, noe som er en grei deal og gir mye fritid. Til tross for lite å gjøre oppe i ødemarka, går tiden fort når man er omringet av så vakker natur! Om bare 1 uke drar vi videre (forhåpentligvis) til et litt mer sentralt sted. Hvor er ikke helt bestemt enda, men jeg oppdaterer så fort det er bekreftet :-)  

ROAD TRIP

 • 24.10.2016, 10:46

Nå er vi kommet til Invercargill som er en by helt sør i NZ. Dette blir siste stopp før vi i morgen kjører til final destination, Te Anau! For øyeblikket sitter vi nok en gang på McDonald´s og utnytter oss av deres fri wifi<3 

Turen hit har vært helt magisk.. Vi valgte å kjøre den lengste veien siden den gikk store deler ved kysten. Vi har fått sett alt fra blikkstille grønn sjø, hvite sandstrender og klipper - til grønne hills og store fjell med snø på toppen. Landskapet her er så variert, og jeg elsker det!  


I dag kjørte vi innom Nugget point, en liten gåtur opp til et fyrtårn hvor det var utrolig fin utsikt og spektakulær natur!  

Gleder meg til å se, å vise dere vårt nye hjem i morgen! :-) 

(lokaltid 21.46) 

JUST GO EXPLORE

 • 20.10.2016, 13:03

Hei alle sammen! Her kommer en aldri så liten oppdatering på hva som har skjedd siden sist...

1. Vi fant ut at kiwipakkejobben var for krevende både fysisk og tidsmessig. Det å arbeide 11,5 timer å kun ha 1 fridag i uken ga lite fritid og mulighet til å gjøre andre ting. Såå etter 10 dager (stolt) bestemte vi oss for å slutte.                                                                                          

2. Vi har kjøpt oss en bil! Nærmere bestemt en grønn Nissan Avenir som har blitt døpt til å hete Molly. (ja, vi savner deg Hellen)  

3. Vi har fått oss ny jobb på en Luxury Lodge i Te Anau - en aldri så liten 22 times kjøretur fra hvor vi befinner oss nå. #roadtrip 

4. Vi har i dag krysset av to ting på "must see" listen. #staytuned

 

I dag morges sto vi opp 06.00 for å kjøre til Hamilton der hvor deler av Hobbiton og Ringenes Herre filmene er spilt inn. Personlig har jeg faktisk ikke sett en eneste film. Tross regn og tåke var plassen heeelt magisk og definitivt vært et besøk! 

Da vi var ferdig i Hamilton satte vi oss i bilen å kjørte 2 timer til Hahei for å gå til cathedral cave. Hahei er foreløbi blitt min favoritt plass så langt i NZ. Kjempe koselig liten plass med amaziiing natur. Det lyste opp og ble skikkelig varmt, så været gjorde turen perfekt!

For en utsikt! just wow
I morgen tidlig setter vi oss i bilen for å starte på 1. etappe ned til Te Anau. Vi kjører til enden av Nord-øya, nærmere bestemt Wellington og overnatter der i morgen. På lørdag tar vi ferjen over til Sør-øya hvor vi skal kjøre langs kysten og bruke noen dager på å gjøre akkurat hva vi føler for! Regner med å være fremme i Te Anau på tirsdag en gang. Det blir med andre ord en lang men garantert opplevelsesrik og fin tur. Gleder meg masse til å kjøre nedover og bare nyte den fine naturen!

 

Hasta la vista Te puke. 

HEI FRA KIWILAND

 • 09.10.2016, 11:23

Stikker innom for å gi en liten oppdatering fra kiwibyen Te puke! På fredag begynte vi å jobbe på en fabrikk hvor vi sorterer og pakker kiwi, som blir vår arbeidplass de neste 4 ukene. Pakkeriet er stort, med egen kantine, mange ansatte oooog free wifi!!! Siden vi ikke har wifi der vi bor nå er jo det et stort pluss og det beste med hele jobben, hehe. Arbeidsmoralen er med andre ord litt annerledes enn hva vi er vant med i Norge. Vi jobber 11,5 timers dager med 1 fridag i uka noe som fører til lite fritid til å gjøre andre ting. Derfor brukes tiden vi har til å planlegge hvor turen går videre etter at vi er ferdig med jobben vår her! 


Nå skal vi hoppe til køys, så vi er redan for ny arbeidsuke... ps; har aldri elsket kiwi så mye som jeg gjør nå. kødda. 

(lokaltid 22.23, søndag)  


 

 

LAST DAYS IN AUCKLAND

 • 01.10.2016, 14:32

De siste dagene har vi brukt på å spise masse god mat, vært med på beer pong turnering, bar crawl med 150 andre internasjonale ungdommer, og sist men ikke minst skaffet oss en jobb! Vi har med andre ord utnyttet det storbylivet har å by på, før vi på mandag setter oss på en 5 timers busstur og forlater Auckland. Destinasjonen er kystbyen Te Puke hvor vi har fått oss jobb på en kiwi fabrikk! Kjenner jeg gleder meg til å forlate storbyen til fordel for nye omgivelser! Can´t wait til å komme nærmere naturen og kysten, det blir såå fint.  

last days; 

Vi har som dere sikkert ser koset oss masse, og er nå klare for å dra videre på ferden! Snakkes fra Te Puke peeps. 

 

SKY TOWER

 • 27.09.2016, 12:25

God kveld fra Auckland!

I går dro vi for å feire bursdagen til Julie i sky tower, som ikke bare er Aucklands høyeste bygning men også den høyeste på jordas sørlige halvkule! Tårnet inneholder både hotell, restauranter, barer og butikker og ligger 328 moh. på sin høyeste topp. For å få best mulig utsikt booket vi bord på orbit 360 som er en roterende restaurant øverst i tårnet. Siden Auckland er den største byen i hele NZ var det lys og bygninger så langt vi kunne se alle veier. Shit pomfrit det var fint!!


Bursdagsbarnet<33

En superduper kveld med god mat, utsikt og atmosfære! 

I dag sto vi alle opp tidlig for å gjøre oss klare til vårt 1. jobbintervju! Ikke nok med at jeg aldri har vært på et jobb intervju før så var naturligvis dette et på engelsk, med helt fremmede mennesker, i en bransje jeg ikke har vært så mye innom tidligere, nemlig business! Intervjuet resulterte faktisk i en observasjonsdag hvor vi fikk bli med ut for å se hvordan de ansatte jobbet. Etter intervjuet ble vi testet for å se hva vi hadde lært i løpet av dagen. I utgangspunktet syntes jeg buisiness er spennende, men ved denne anledningen dreide det seg om dør til dør salg, noe jeg ikke er særlig fan av. Så at the end of the day endte det med å takke nei, dessverre. Hadde nok fått litt noja for syntes sånt er så kleint. Det betyr altså at jobbsøkingen fortsetter i morgen.. :-) 

 

GOD NATT ALLE. SPESIELT MAMMA OG PAPPA. SAVNER DERE. <333 

 

(lokaltid 23:25, tirsdag) 

 

SNAPS LATELY

 • 22.09.2016, 10:44

Hei! Har ikke blitt tatt så mange bilder de siste dagene, derfor er det genialt med snapchat siden jeg alltid lagrer bilder der. Såå her kommer noen random snaps så dere får se hvordan vi har tilbrakt de siste dagene. Vi har forøvring tatt livet helt med ro og benyttet oss av det hotellet har å by på. :-) #spa #mat #manikyr #soool

Add meg gjerne; AMALIESONNESYN 

Nå har vi altså dratt fra solfylte Fiji og er kommet frem til storbyen Auckland hvor vi ble møtt med hele 13 grader! Hilton standarden har blitt nedgradert og vi er nå innlosjert på et stoort backpacker hostel. Her skal vi få hjelp med praktiske ting i forhold til jobbsøking, ny bankkonto, NZ bankkort og lignende. 

For dere som ikke vet det reiser vi altså med  "goxplore" på et program som heter "Work and Travel". Planen er å starte her i Auckland så blir vi å forflytte oss videre i NZ etterhvert. Starter med orienteringsmøte i morgen, og etter det er det bare å komme i gang med jobbsøkingen. Sooo excited! 

God natt fra Auckland (dødstrøtt, denne tidsforskjellen gjør meg gærn) og god morgen til alle dere hjemme i Norge. :-) 

 

(lokaltid 20.44,torsdag) 

 

 

 

 

BEACHCOMBER ISLAND

 • 20.09.2016, 19:22

WHAT A DAY! I går dro vi på utflukt for å oppleve enda mer fin natur og se flere av de fijiske øyene. Turen gikk til Beachcomber som ligger en halvtimes båttur unna havnen i Nadi, hvor vi holder til. 

Da vi ankom fikk vi servert lokal lunsj, og ble kjent med noen av de lokale som jobbet der. Alle sammen her er utrolig imøtekommende og hyggelige. De elsker å fortelle om deres egen kultur og levemåte, samtidig som de er interesserte i vår. Her i Fiji har de også et begrep som kalles  "fiji time" som er et motto om å ikke stresse med tiden men ta livet med ro. Setningen "no hurries no worries" er ofte å se omkring, og jeg har fått inntrykk av at de er mye mer avslappet her enn hjemme i Norge. Det er ganske fascinerende hvordan de kan ha en slik levemåte og et såpass avslappet forhold til tid. Med andre ord, meget behagelig folkeslag! Kanskje ikke så rart når de har slike behagelige omgivelser...... 

vakkert vakkert vakkert!!!

Skipper´n, meg og en aldri så liten linselus som også ville være med på bildet. :))

I morgen er siste dagen vår her på Fiji og den skal nytes ved bassengkanten på hotellet! Måå benytte sjansen til å få litt farge, før ferden går videre til kaldere strøk på torsdag!! 

 

(Lokal tid 05.20 onsdag) #jetlag 

HILTON FIJI RESORT AND SPA

 • 18.09.2016, 13:58ENDELIG!!! Ganske sliten og jet-lagged er vi nå kommet fram til Fiji, og befinner oss for øyeblikket på Hilton Hotel i Nadi. Her er det både butikker, restauranter, bassenger, treningssenter og spa, i tillegg til at hotellet ligger idyllisk plassert rett ved stranden. PERFEKT med andre ord. Ser ut til at vi får et superfint opphold her! 

Vi ankom hotellet ved 10 tiden i morges, så har brukt dagen på å spise, sove(!!!) og utforske området. I morgen satser vi på våkne uthvilte og klare for hotellfrokost, solingz og spa<333 


Badet er kjempefint og stort!! (Studerer du bildet skimter du Julie i dusjen) ;) 

Har blitt forkjølt af etter den lange reisen med airconditions til tusen, så har ingen smak atm :(  kjipern når de har diggeste hotellfrokosten her!!! Pakker i meg c-vitamin, repsils og nesespray og satser på at det er fiksa til i morgen! ANYWAYS, som dere sikkert ser; THIS PLACE IS AMAAAZING!!!!!                                        

(Lokaltid 23.58, Søndag)

 

 

 

Leka-Trondheim-Oslo-Helsinki-Hongkong-Fiji #Elskeråvente

 • 16.09.2016, 15:18

Hei alle sammen! 

Nå viser endelig "days until " appen 0 dager, og med alt for mange kilo i sekken har vi nå startet reisen!! Første destinasjon er Nadi, Fiji hvor vi skal slappe av og feriere en uke :-)

For øyeblikket sitter vi på Gardemoen hvor vi skal vente i 8 timer. (!!!) Flyet vårt som skulle gå til London 14.40 ble kansellert, så vi har fått ny avgang 20.30 via Helsinki istedenfor. Derfra flyr vi til Hong Kong før vi endelig ankommer Fiji søndags morgen lokal tid! Reisefølge nr1: Siri Thorvik 

Reisefølge nr2: Julie Mårvik Pettersen 


Julie benytter tiden flittig til å få tips om hvordan hun skal oppføre seg når vi kommer til NZ. 

Gøy å vente:D 
 

Stay tuned! Gleder meg til å vise dere fantastiske Fiji!  

Om meg

Amalie Hansen Sønnesyn

21 y/o who lives in Ålesund. Fashion, interior, and lifestyle blogger.

Søk i bloggen

Kategorier


ArkivBloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no